Friday, August 11, 2006

Všeobecně známé jsou pyramidy egyptského typu u nichž je vrchol pyramidy zároveň jejím nejvyšším místem. Existovaly však civilizace, které znaly nejenom "dnešní" egyptský tvar pyramid, jež má v polovičním řezu podobný tvar písmenu A. Atlantské civilizaci byla známa i pyramida podobná tvaru písmene M v polovičním řezu.
Tuto pyramidu zkonstruujeme, pokud část nám známé egyptské pyramidy nad 2/3 její výšky promáčkneme naruby, směrem dolů k základně. Vrchol jakožto původní nejvyšší místo egyptské pyramidy se tak ocitá uvnitř přesně v 1/3 její původní výšky a míří k základně. Ohnisko pyramidy v 1/3 její výšky se zde stává totožné s jejím vrcholem a tím dochází k neobyčejně silné kumulaci pyramidální energie.
K čemu pyramida tohoto typu sloužila? Atlantská pyramida byla transformátorem energie pro tehdejší civilizaci (narozdíl od egyptské "A" pyramidy, která byla dárcem energie). V horní části pyramidy ve volném prostoru vzniklém "propadnutím" vrcholu dovnitř, byly rituálně spalovány obětní dary za různým účelem. Takovýto oheň hořící v dutině pyramidy byl díky své neobyčejné síle pokládán za svatý. Tyto dávné rituály s ohněm v (na) pyramidě připomínají ne náhodou orientální rituál Agnihotry.