Friday, September 21, 2007

Důležité je vědět, že pyramida Vám dodá kvantitu nikoliv kvalitu energie. Energie je bez kvality - neutrální, Univerzální. Záleží pouze na nás, jakou ideou jí impregnujeme. Tedy - pokud pobýváme v pyramidě a jsme nemocní, smutní a sklíčení, pak nám pyramida pouze mnohokrát zesílí náš záporný stav a výsledkem bude prohloubení a progrese choroby. Pokud však vstoupíme s nadějí a vírou v uzdravení, pyramida, pyramida opět jen zesílí námi vložené kvality a výsledkem bude jistě brzké uzdravení. Záleží jen na způsobu našeho uvažování.
Nikdy si proto pochopitelně nebudeme do pyramidy chodit léčit zlost, či celkové vyčerpání. Nejprve se mimo pyramidu vyladíme na maximální možné pozitivum a jsme-li si tím jisti, teprve pak je pobyt v pyramidě bezpečný a účelný. Stojí za zmínku, že pyramida funguje též jako urychlovač karmických procesů individua. Pyramida zintenzívní prožitek - kvantitativně, nikoliv jeho kvalitu. Ta je automaticky určena způsobem našeho sebeuvědomování v dané chvíli.
Všeobecně známé jsou pyramidy egyptského typu u nichž je vrchol pyramidy zároveň jejím nejvyšším místem. Existovaly však civilizace, které znaly nejenom "dnešní" egyptský tvar pyramid, jež má v polovičním řezu podobný tvar písmenu A. Atlantské civilizaci byla známa i pyramida podobná tvaru písmene M v polovičním řezu.