Wednesday, September 26, 2007

Do pyramidy vložíme kousky hmoty, které jsme před tím myšlenkově impregnovali přáním zdraví, klidu, míru či síly. Orientální Agnihotra spaluje při svých podobných rituálech sušený kravský trus či zrnka rýže. Můžeme též použít vhodnou kombinaci léčivých bylin. Již fakt, že při spalování dochází k ionizaci vzduchu, má pozitivní zdravotní efekt. Průběhu celého našeho rituálu pochopitelně přizpůsobíme naše vědomí a naopak.
Oheň, který spaluje náš předmět (byliny, rýže apod.) zároveň uvolňuje jeho vnitřní podstatu usměrněnou a zesílenou naším přáním. Tato síla se nyní nachází v astrální ( hierarchicky ne vyšší, nýbrž paralelní) úrovni, odkud se bude automaticky postupem času zpětně realizovat (zhmotňovat) tj. ovlivňovat naše zdraví, sílu, schopnosti atd.
Působí-li na někoho zmíněný rituál jako návrat k primitivním formám chápání světa, pak je třeba uvědomit si, že celý život a každý úkon je rituál - jízda autem, výtahem, chůze po městě, stravování, sprchování, přemýšlení, atd.... Bohužel se většina našich každodenních rituálů děje automaticky - nevědomě, což nás neustále zaklíná do toho, čemu říkáme karma či osud.