Saturday, September 22, 2007

Tuto pyramidu zkonstruujeme, pokud část nám známé egyptské pyramidy nad 2/3 její výšky promáčkneme naruby, směrem dolů k základně. Vrchol jakožto původní nejvyšší místo egyptské pyramidy se tak ocitá uvnitř přesně v 1/3 její původní výšky a míří k základně. Ohnisko pyramidy v 1/3 její výšky se zde stává totožné s jejím vrcholem a tím dochází k neobyčejně silné kumulaci pyramidální energie.
K čemu pyramida tohoto typu sloužila? Atlantská pyramida byla transformátorem energie pro tehdejší civilizaci (narozdíl od egyptské "A" pyramidy, která byla dárcem energie). V horní části pyramidy ve volném prostoru vzniklém "propadnutím" vrcholu dovnitř, byly rituálně spalovány obětní dary za různým účelem. Takovýto oheň hořící v dutině pyramidy byl díky své neobyčejné síle pokládán za svatý. Tyto dávné rituály s ohněm v (na) pyramidě připomínají ne náhodou orientální rituál Agnihotry.
Takovýto svatý oheň byl udržován neustále a byl uctíván vždy v okamžiku západu Slunce. Jak již bylo uvedeno, byly v pyramidálním ohni spalovány obětní dary, avšak nezdá se, že by oheň byl právě na nich energicky závislý. Jeho epicentrem byl právě vnitřní vrchol pyramidy, který byl pouhým mediem jeho skutečného, Absolutního zdroje.