Friday, October 19, 2007

VII. znamení Vah: Individuum nyní prochází hlubinou nebes (IC). Momentálně je pro ni život doslova peklem (IC + 24:OO =pověra "hodina duchů"), je na dně, neboť ztrácí víru v sebe, ve smysl toho, pro co dosud žila. V této fázi vývoje je bytost velmi zranitelná. Toto znamení je křižovatkou. Je zde možnost volby:
1. volba: bytost dále zůstane v nejistotě, tzn. neusiluje o svůj další růst a pochopení života. Tím je zároveň rovnováha zn. Vah porušena a bytost začíná radikálně tělesně stárnout, ubývá její éterická životní energie nutná pro zachování fyz. těla. V následujícím znamení Štíra takováto bytost tělesně umírá.
Všimněme si, že obě znamení - Blíženců i Vah ovládají hladinu éterické energie ve fyzickém těle.
2. volba: bytost se poučila z vnějšího světa a považuje tuto epizodu za uzavřenou. Nyní se rozhodla zkoumat vnitřní světy - tedy sebe sama. Aby si mohla při současném stavu vědomí uchovat fyzické zdraví a vitalitu, nezbývá ji nic jiného, než přestat prosazovat vlastní individualitu (Slunce v pádu) a usilovat o Poznání (Saturn povýšen) a harmonii včetně vyrovnání karmy. Harmonii ne jako cíl, ale jako nástroj (zn. Vah je jediným "neživým" znamením Zvěrokruhu - nástrojem a na principu Vah je postaven celý Zvěrokruh. Zn. Vah není sedmé v pořadí náhodou - viz. číslo 7 - "I. Symbolika pyramid v astrologii"). Zn. Vah představuje hledání harmonie, klidu a snahu o maximální fyzické i duševní zdraví a snahu vyrovnat karmu. Znamená také životní volbu, velké Rozhodnutí.