Wednesday, October 03, 2007

Egyptští zasvěcenci

si pochopitelně byli vědomi nesmrtelnosti lidského jádra. Adepti magie byli cvičeni tak, aby dokázali udržet bdělý stav svého vědomí i ve sférách, kterými se necvičený člověk pohybuje zcela nevědomě před zrozením, po smrti či ve snu a spánku.
Jak již bylo uvedeno, vrchol pyramidy symbolizoval zasvěcencům Slunce v nadhlavníku, tedy na MC. Vše začínalo na Nebi, proto i Zvěrokruh musel "začínat" v nadhlavníku. Slunce jimi bylo uctíváno, jako zdroj veškerého života a proto je také uprostřed nebe, na MC. To nám potvrzuje též fakt, že Slunce je v Beranu ( doslova ) povýšeno- viz. obr.
Na obrázku jsou vyznačeny osy ASC - DSC a MC - IC v obráceném smyslu úmyslně, neboť zde nesledujeme pohyb ASC vůči statickému vědomí (Slunci), ale opačný relativní pohyb vědomí (paprsku Slunce) Zvěrokruhem a jeho evoluční cestu. Sféry mentál - astrál - éter na obr. jsou pouhým zjednodušeným pracovním modelem.
Egyptští zasvěcenci rozdělili průchod Zvěrokruhem na 4 základní principy: Z neprojeveného transpersonálního Bytí (Kozoroh, Vodnář, Ryby), které je v absolutním stavu nehybnosti, jako klidná hladina moře, se část Jeho Nekonečného Vědomí rozhodne projevit a získat tím po absolvování celé evoluční zodiakální cesty zkušenost, která obohatí původní "Oceán Vědomí", ze kterého nastalo individuální projevení.