Wednesday, November 07, 2007

Zvěrokruh jako evoluční spirála

Egyptští zasvěcenci vnímali Zvěrokruh ne dvojrozměrně, ale jako jednu otáčku v rámci nekonečné evoluční spirály. Tzn., že v modelu třírozměrného chápání Zvěrokruhu bylo poslední znamení Ryb na spirále Vesmíru vždy výš, než 1. znamení Berana, čímž byl symbolizován vzestup vědomí - viz. obr. Každý průchod následující otáčkou spirály znamenal zkušenost větší svobody, harmonie, ale také další možnou inkarnaci (mentální, astrální, fyzickou či jinou formu projevení).
Někteří adepti realizovali Transpersonální Vědomí na Zemi ve fyzickém těle. Absorbovali tak dokonale a vědomě zkušenost celé jedné otáčky spirály (1 Zodiak), popřípadě několik otáček spirály zároveň = ve více úrovních. Ve svých dalších projeveních se již inkarnovali do nadtělesných více rozměrných světů (pomyslně další otáčky spirály), přičemž mentální tělo se tak pro ně stalo nejhrubší realitou, asi jako pro nás tělo fyzické. Mentální tělo pak mohlo sloužit jako bezpečná základna pro dosažení ještě hlubších vnorů do Transcendentního Bytí, které by jinak při současné existenci fyzického těla nebylo možné realizovat, neboť by se fyz. tělo okamžitě anihilovalo, odhmotnilo (Pozor !!! - jde pouze o nedokonalý a symbolický popisný model).
V těchto vyšších realitách samozřejmě neplatí zákony naší planetární astrologie, která funguje skrze interakci astrálních obalů jednotlivých planet Sluneční soustavy. Podléhá totiž vlivům center hierarchicky o mnoho vyšším .Tak jsou tedy mentální světy podřízeny účinkům hvězdné a galaktické astrologie, která je pro inkarnovaného pozemšťana naprosto intelektuálně a časově nepostřehnutelná, kvůli jeho příliš zúženému vědomí.

Labels: