Tuesday, December 04, 2007

1) Pro toho, kdo v reinkarnaci opravdově a hluboce věří reinkarnace skutečně existuje, neboť vírou v něco se odděluje od toho, čím ve skutečnosti doopravdy Je.
2) Pro ty, kteří reinkarnaci hluboce popírají existuje taktéž, neboť popírání reinkarnace jen zakrývá vnitřní nejistotu a pochyby - tedy nevědomost. Nevíra v něco je též formou víry. - Proto se taková bytost rovněž odděluje od vlastní Přirozenosti, čímž se automaticky vrhá do proudu postupných reinkarnací.
3) Pro ty, kteří pochybují, neví nebo se o téma nikdy nezajímali též existuje reinkarnace. Takovéto bytosti se časem sami zařadí do 1. nebo 2. skupiny.
4) Pro Mudrce, který stojí nad popsanými protiklady reinkarnace objektivně neexistuje, neboť z pohledu Sjednoceného Vědomí nic není od sebe navzájem odděleno, tudíž ani jednotlivé inkarnace nemohou být od sebe objektivně odděleny. Proto Mudrc, který ví se obvykle nezapojuje do diskuzí a mlčí v hlubokém Sjednocení. Jeho absolutní Nevíra v reinkarnace mu přinesla Osvobození od cyklu postupných zrození. Nic co je v pohybu (reinkarnace) není pro Mudrce Skutečné a proto "věří" v Živé Nic...- čímž se Osvobozuje. Přeje-li si však, kdykoliv se může (narozdíl od prvních 3 skupin které musí) vědomě zapojit do reinkarnačního cyklu. Proto Mudrc existenci reinkarnace nepopírá, ani nepotvrzuje - obojí je totiž pravdou. Mudrc si je dobře vědom, že reinkarnace přinášejí pouze utrpení, nevědomost a volání po skutečném Štěstí a Svobodě a proto v nich nevidí nic spásného, ačkoliv chápe jejich nutnost pro většinu bytostí.

Poznání minulých inkarnací je dobré jedině proto, aby si člověk uvědomil pomíjivost všeho a tomu přizpůsobil své další činy...

Netvrdím, že je možné z Radixu určit minulé inkarnace, ale je možné v Radixu nalézt jejich potvrzení poté, kdy došlo ke spontánní vzpomínce na ně, případně vzpomínce, která byla vyvolána automaticky mystickým úsilím. Toto potvrzení se však zřejmě týká pouze poslední existence před současnou. Že je to skutečně možné uvádí jeden z nejznámějších českých transpersonalistů mystik Květoslav Minařík ve svém autobiografii "Kéčara":