Saturday, December 08, 2007

"Kde však vězel kořen nesnází vyskytujících se v mém (současném) životě? To byla otázka, která často vystupovala v mém mozku. Až jednou jsem na ni dostal odpověď. ....- Seděl jsem na koni proti nepřátelskému vojsku francouzskému. A toto vojsko, zatížené starostmi o svou existenci a strženo vášní vraždit na podkladě pudu sebezáchovy, nedbalo ovšem též toho, že je zde člověk, jehož dobrý osud je na vážkách, protože si ho nevytvořil svým úsilím, krví a potem, nýbrž pouze malou, spíše teoretickou zásluhou. V této nevědomosti ho střelou poslalo na "onen svět", tedy ne ve zlém úmyslu, nýbrž proto, že byla doba vzájemného vraždění...". Květoslav Minařík dále vzpomíná: "...kdybych byl již věděl, že unesení bojem je také proviněním, které je karmicky přiměřeně trestáno. Proto zatížen nezásluhou, pocházející z unesení bojem vojáka... probudil jsem se k životu v místě...".
"Aniž jsem o tom věděl já nebo kdokoli z naší rodiny, obdržel jsem svým zrozením horoskopické potvrzení své poslední existence, neboť se v mé nativitě usadil v pátém domě elevovaný Mars, Sluncem příznivě ozářený".

Já k tomu jen doplňuji, že Mars se v tomto případě nacházel v Beranu - tedy v domicilu a hrot pátého domu taktéž. Slunce a Mars jsou navzájem uzavřeny sextilem. Všechny uvedené konstelace skutečně hovoří o bojovné povaze a bojovnické vášni, jež se staly v předchozí existenci K.M. osudné. Jak je ale známo základní povaha se přenáší z jedné inkarnace do následující a tak právě opět bojovnost (tentokráte však proti zlému osudu a podmínkám) pomohla v současné existenci K.M. překonat všechny výboje zlé karmy z minulosti, ba co víc - překonat pouta času a prostoru a přinést hledajícím Nauku...

Jaké astrologické techniky použít k potvrzení své poslední existence? - Západní novodobá karmická astrologie využívá k tomuto studiu zejména lunarnich uzlů, zvláště záporný sestupný lunární uzel a jeho pozici ve znamení, domě a kvalitu aspektů, které uzavírá s planetami. Životní oblast ve které se obzvláště zřetelně bude vybíjet karma pak určuje obdobně z pozice Saturna v Radixu.