Thursday, December 13, 2007

Východní astrologie, zejména tibetská však používala k nalezení stop předchozí existence studium 5. individuálního horoskopického domu. Proč? - Pátý horoskopický dům obecně symbolizuje žízeň po životě, touhy, žádostivost, vášně, zájmy a vše, čemu věnuji svou energii, sílu, pozornost. Východní astrologie začala zkoumat, jaké vášně a žádosti se váží k dané bytosti. Chápali, že jakákoliv touha po vnějším životě (později i po vnitřním), žádosti a vášně jsou příčinou tzv. vásán nebo-li závislostí. Tyto závislosti činí mysl neustále nepokojnou a pokud není žádost, přání splněno v inkarnaci jedné, vásány přinutí bytost inkarnovat se znovu, aby její přání mohlo být uspokojeno v inkarnaci následující. Je logické, že uspokojení přání nevede k trvalému štěstí a je provázeno dalším utrpením.
Proto - studiem 5. domu odhalíme vásány, které donutily danou bytost znovu se inkarnovat a znovu svést boj se svými závislostmi. Dostáváme tím informaci o minulosti individua... V praxi proto zkoumáme znamení na hrotu 5. domu, planety v 5. domě včetně jejich aspektů, vládce 5. domu a aspekty na něj.

Saturday, December 08, 2007

"Kde však vězel kořen nesnází vyskytujících se v mém (současném) životě? To byla otázka, která často vystupovala v mém mozku. Až jednou jsem na ni dostal odpověď. ....- Seděl jsem na koni proti nepřátelskému vojsku francouzskému. A toto vojsko, zatížené starostmi o svou existenci a strženo vášní vraždit na podkladě pudu sebezáchovy, nedbalo ovšem též toho, že je zde člověk, jehož dobrý osud je na vážkách, protože si ho nevytvořil svým úsilím, krví a potem, nýbrž pouze malou, spíše teoretickou zásluhou. V této nevědomosti ho střelou poslalo na "onen svět", tedy ne ve zlém úmyslu, nýbrž proto, že byla doba vzájemného vraždění...". Květoslav Minařík dále vzpomíná: "...kdybych byl již věděl, že unesení bojem je také proviněním, které je karmicky přiměřeně trestáno. Proto zatížen nezásluhou, pocházející z unesení bojem vojáka... probudil jsem se k životu v místě...".
"Aniž jsem o tom věděl já nebo kdokoli z naší rodiny, obdržel jsem svým zrozením horoskopické potvrzení své poslední existence, neboť se v mé nativitě usadil v pátém domě elevovaný Mars, Sluncem příznivě ozářený".

Já k tomu jen doplňuji, že Mars se v tomto případě nacházel v Beranu - tedy v domicilu a hrot pátého domu taktéž. Slunce a Mars jsou navzájem uzavřeny sextilem. Všechny uvedené konstelace skutečně hovoří o bojovné povaze a bojovnické vášni, jež se staly v předchozí existenci K.M. osudné. Jak je ale známo základní povaha se přenáší z jedné inkarnace do následující a tak právě opět bojovnost (tentokráte však proti zlému osudu a podmínkám) pomohla v současné existenci K.M. překonat všechny výboje zlé karmy z minulosti, ba co víc - překonat pouta času a prostoru a přinést hledajícím Nauku...

Jaké astrologické techniky použít k potvrzení své poslední existence? - Západní novodobá karmická astrologie využívá k tomuto studiu zejména lunarnich uzlů, zvláště záporný sestupný lunární uzel a jeho pozici ve znamení, domě a kvalitu aspektů, které uzavírá s planetami. Životní oblast ve které se obzvláště zřetelně bude vybíjet karma pak určuje obdobně z pozice Saturna v Radixu.

Tuesday, December 04, 2007

1) Pro toho, kdo v reinkarnaci opravdově a hluboce věří reinkarnace skutečně existuje, neboť vírou v něco se odděluje od toho, čím ve skutečnosti doopravdy Je.
2) Pro ty, kteří reinkarnaci hluboce popírají existuje taktéž, neboť popírání reinkarnace jen zakrývá vnitřní nejistotu a pochyby - tedy nevědomost. Nevíra v něco je též formou víry. - Proto se taková bytost rovněž odděluje od vlastní Přirozenosti, čímž se automaticky vrhá do proudu postupných reinkarnací.
3) Pro ty, kteří pochybují, neví nebo se o téma nikdy nezajímali též existuje reinkarnace. Takovéto bytosti se časem sami zařadí do 1. nebo 2. skupiny.
4) Pro Mudrce, který stojí nad popsanými protiklady reinkarnace objektivně neexistuje, neboť z pohledu Sjednoceného Vědomí nic není od sebe navzájem odděleno, tudíž ani jednotlivé inkarnace nemohou být od sebe objektivně odděleny. Proto Mudrc, který ví se obvykle nezapojuje do diskuzí a mlčí v hlubokém Sjednocení. Jeho absolutní Nevíra v reinkarnace mu přinesla Osvobození od cyklu postupných zrození. Nic co je v pohybu (reinkarnace) není pro Mudrce Skutečné a proto "věří" v Živé Nic...- čímž se Osvobozuje. Přeje-li si však, kdykoliv se může (narozdíl od prvních 3 skupin které musí) vědomě zapojit do reinkarnačního cyklu. Proto Mudrc existenci reinkarnace nepopírá, ani nepotvrzuje - obojí je totiž pravdou. Mudrc si je dobře vědom, že reinkarnace přinášejí pouze utrpení, nevědomost a volání po skutečném Štěstí a Svobodě a proto v nich nevidí nic spásného, ačkoliv chápe jejich nutnost pro většinu bytostí.

Poznání minulých inkarnací je dobré jedině proto, aby si člověk uvědomil pomíjivost všeho a tomu přizpůsobil své další činy...

Netvrdím, že je možné z Radixu určit minulé inkarnace, ale je možné v Radixu nalézt jejich potvrzení poté, kdy došlo ke spontánní vzpomínce na ně, případně vzpomínce, která byla vyvolána automaticky mystickým úsilím. Toto potvrzení se však zřejmě týká pouze poslední existence před současnou. Že je to skutečně možné uvádí jeden z nejznámějších českých transpersonalistů mystik Květoslav Minařík ve svém autobiografii "Kéčara":